CW Stageblog

Mijn stage in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

It’s a wrap!

De afgelopen 5 maanden heb ik mijn afstudeerstage gelopen bij het Antoni van Leeuwenhoek, een in kanker gespecialiseerd ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Een gekke plek voor een Communicatiewetenschap stage zou je misschien denken, maar dat is het zeker niet! Juist voor een organisatie zoals het AVL is communicatie super belangrijk. De informatievoorziening van patiënten, medewerkers en andere betrokkenen is van essentiële waarde. Het AVL is een hele bijzondere organisatie om stage bij te lopen. Dat brengt wel met zich mee dat het belangrijk is om goed ingelezen te zijn in wat er gedaan wordt binnen de organisatie en hoe de organisatie in elkaar zit. Mede daarom ben ik hier 2 maanden langer gebleven dan officieel vereist is vanuit de UvA. Dit zorgde ervoor dat ik tijd had om goed ingewerkt te worden en veel mee te krijgen van de gang van zaken hier. Je zit hier namelijk middenin de organisatie en krijgt van alles wel iets mee. Dit kan soms confronterend zijn, maar het is ook heel dankbaar werk. Van tevoren had ik er vraagtekens bij of ik dit niet te heftig zou vinden, maar het is me alles meegevallen!

Werkzaamheden en onderzoek

Op de afdeling Marketing, Communicatie en Fondsenwerving heb ik meegelopen bij veel collega’s en projecten. Hier heb ik ook veel verschillende taken gekregen. Van social media berichten maken tot medewerkersonderzoek communiceren tot een afdelingsfilm voor de Intensive Care begeleiden. Ik heb zelfs een Instagram live sessie mogen doen met een chirurg, op de operatiekamer! Dat is niet iets wat je iedere dag mee mag maken, en daarom zeker een van de hoogtepunten van mijn stage. Verder heb ik mogen filmen met Leco van Zadelhoff op de Dag van de Zorg. Mijn onderzoek heb ik uitgevoerd voor de Foundation (Fondsenwerving) van het AVL. Zij houden zich bezig met donaties, fondsen en giften. Voor hen heb ik onderzoek gedaan naar het effect van influencer marketing op de intentie om tijd te doneren, in de vorm van deelname aan crowdfunding acties, onder Nederlandse jongvolwassenen. Daarnaast heb ik ook gekeken naar de invloed van eerdere ervaringen met het AVL op dit effect.

OK selfie

Aanrader?

Ik was hier écht onderdeel van het team. Je merkt hier weinig van hiërarchie, en wordt bij alles betrokken. Mijn collega’s hebben me altijd als gelijke behandeld en namen mij serieus. Zoals in de vacature al vermeld stond, stond mijn leerproces hier centraal. Taken kreeg ik niet zomaar toebedeeld, maar ze vroegen ook echt naar wat ik leuk zou vinden om te doen. Het hoofd van de afdeling was mega flexibel. Ik mocht zelf bepalen welke dagen ik werkte en als ik iets van de UvA had was dat nooit een probleem. Het was ook niet alleen maar hard werken, maar er was ook veel ruimte voor gezelligheid. Zo ging ik mee op afdelingsuitje en op mijn laatste dag hebben we heerlijk geluncht bij een restaurant dichtbij het ziekenhuis. Bij mijn afscheid lieten ze merken dat ze mijn werk enorm hebben gewaardeerd. Op dit moment denk ik zelfs na over een baan die ze me hebben aangeboden. Wie weet keer ik dus zelfs wel terug in het AVL! Al met al was dit een zeer positieve ervaring, en zoals ik op mijn laatste dag al tegen hen zei ben ik blij dat ik langer dan 3 maanden gebleven ben, terwijl andere studenten enorm uitkeken naar hun laatste dag. Als dat geen goed teken is…

Inmiddels staat de vacature voor mijn stageplek weer online, te vinden op LinkedIn en de website van het AVL. Heb je interesse? Dan raad ik je zéker aan om een kijkje te nemen!

 


Posted

in

by

Tags: