CW Stageblog

Marketingstagair bij Oma’s Soep

Bij het kiezen van de opleiding Communicatiewetenschap, werd ik op de hoogte gebracht dat ik hiervoor ook stage moest lopen. Ik was hier snel erg enthousiast over, en dacht: “Nou, dan kan ik goed mijn kennis toepassen in de praktijk.” Tijdens de intreeweek kwam ik een kraampje tegen van Oma’s Soep, waar ik hoorde dat je vrijwilligerswerk voor ouderen kon doen. Dit sprak mij destijds erg aan. Uiteindelijk heb ik er toen niets mee gedaan, maar het bedrijf bleef altijd wel in mijn gedachten hangen.

Anderhalf jaar later, toen ik mijn stagebedrijf moest uitkiezen, was de keuze dan ook snel gemaakt. Ik besloot stage te gaan lopen bij Oma’s Soep. Na het schrijven van een uitgebreide motivatiebrief en een fijn sollicitatiegesprek werd ik aangenomen en kon mijn avontuur bij Oma’s Soep beginnen.

Mijn eerste stagedag was allesbehalve een gewone kantoordag, het was namelijk meteen een shootdag. De locatie was het appartement van een van de ouderen die bij Oma’s Soep betrokken is, oma Jetty. Die dag maakte ik meteen kennis met wat ouderen en moest ik hen in berenpakken hijsen voor de shoot. Ik ontmoette ook direct mijn twee bazen en het hoofd marketing, met wie ik de komende vijf maanden zou samenwerken.

Al snel merkte ik dat stagelopen bij Oma’s Soep niet zoals andere stages zou zijn. Ik kreeg veel verantwoordelijkheid en had diverse taken die ik moest afronden. Ik leerde steeds meer ouderen in en rond Amsterdam kennen. Ze belden me op voor een praatje, of ik ging langs om ze op te halen voor een shoot.

De weken vlogen voorbij en ik kreeg steeds beter grip op het ritme en de werkdruk. Toen werd ik gevraagd voor een nieuw project: het Oma’s Bakboek. Na drie succesvolle Oma’s Kookboeken was het tijd voor een vierde boek. Samen met een andere stagiair kreeg ik de taak om dit boek te realiseren. We verzamelden 50 bakrecepten van opa’s en oma’s uit het hele land. Ik was aanwezig bij alle shootdagen, waar ik veel leerde van de styliste en de foodfotograaf, en ik kon genieten van alle heerlijke baksels.

Ook de marketingtaken gingen steeds beter en ik merkte echt dat ik op professioneel vlak aan het groeien was. Ik editte vele video’s en foto’s, woonde een heleboel shoots bij en schreef maandelijks de nieuwsbrief. Naast de normale kantoordagen waren er ook genoeg evenementen die ik kon bijwonen, zoals kookdagen in buurthuizen in verschillende plekken in Amsterdam, een Disco Ballen Bingo in het Victoria Hotel, en een lunchconcert in het Concertgebouw met veel ouderen.

Het leven als stagiair bij Oma’s Soep was nooit saai en ik ben erg dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en heb kunnen meemaken. Bovendien heb ik er een hele hoop bonusopa’s en -oma’s bijgekregen.

Deze ervaring heeft mijn passie voor communicatie en sociale betrokkenheid verder aangewakkerd. Ik heb niet alleen mijn professionele vaardigheden kunnen ontwikkelen, maar ook waardevolle levenslessen geleerd door alle interactie met de ouderen van Oma’s Soep.

  de zusjes Guman <3                &                  de stagairs


Posted

in

by