Een aantal maanden geleden ben ik aan mijn stage begonnen bij Green Food Lab. Dit is een communicatiebedrijf met als doel: mensen meer plantaardig te laten eten. Dat doen ze door middel van drie ‘pilaren’. De eerste is Food & Creation: deze pilaar zorgt voor de lekkerste recepten en de mooiste plaatjes. Die gebruiken ze voor magazines, kookboeken en voor de social media kanalen. De tweede is PR & Influencers, zij zorgen ervoor dat de boodschap verspreid wordt, middels het opzetten van events, influencer samenwerkingen en perspakketten. De laatste is Media & Activation. Ook zij zorgen ervoor dat de boodschap verspreid wordt. Dat doen ze door het onderhouden van de social mediakanalen van onze klanten en door artikelen te schrijven. Veel verschillende dingen om te doen dus, en het leuke is dat je tijdens deze stage wel eens mag meekijken met de andere pilaren!
Ik liep zelf stage bij de pilaar PR & Influencer en ik wil jullie graag meenemen in mijn dag als stagair bij Green Food Lab. Ik stap om 08.45 op mijn fiets, zodat ik om 09.00 uur op kantoor ben. Eenmaal aangekomen, zeg ik mijn collega’s gedag en zoek ik mijn plekje op. Ik doe mijn laptop open en check mijn agenda. Mijn dag begint met het monitoren van consumer influencers. Note: dit zijn influencers tussen de 500 en 2500 volgers. Ik check of de influencers hebben gepost, hoe de content eruitziet, of ze aan de voorwaarden hebben voldaan en ik schrijf een leuk berichtje om ze te bedanken voor de post. Het is belangrijk dat ik de content bijhoud want ik ga aan het einde van de samenwerking een rapportage opmaken van alle leuke beelden die zijn gepost. Daarna ga ik recepten formatten. Dit is mijn lievelingsbezigheid geweest tijdens mijn stage. Het houdt in dat je de recepten met producten van verschillende merken in elkaar gaat zetten en er eventueel een leuke intro bij schrijft. Het is heel grappig om te zien dat het recept waar jij aan hebt gewerkt, in een magazine terecht is gekomen én je doet veel inspiratie op over wat je vanavond kan gaan maken ;).
Rond 12 uur zet ik met mijn mede stagairs de lunch klaar. Soms liggen er ook hapjes bij die het food team net voor een shoot heeft gemaakt. We lunchen iedere dag samen, érg gezellig.
Na de lunch ga ik weer aan het werk. Mijn middag vult zich meestal met de volgende taken; het beantwoorden van vragen over een samenwerking, het selecteren van nieuwe influencers voor een bepaald merk, het inpakken van perspakketten en het schrijven van een pitchmail aan verschillende magazines. Rond 17.30 uur is het tijd om af te ronden en naar huis te gaan.
Ik heb een super leuke tijd gehad en veel geleerd binnen het kleine en hechte team van Green Food Lab. Ik kijk met trots terug op de influencer samenwerkingen die zijn afgerond, de redactietour die ik heb gedaan en het ijsbad waar we met het hele team in zijn gegaan!
Als je van (plantaardig) eten houdt en het leuk vindt om meer te weten te komen over influencer samenwerkingen raad ik het je zeker aan om stage te komen lopen als PR & Influencer stagiair bij Green Food Lab. Ben je net zo enthousiast geworden als ik? Neem dan een kijkje op de website! https://greenfoodlab.nl/team/#vacatures